Nu sunt locuri de parcare în zona Curții de Apel Iași

Una dintre cele mai mari probleme ale Iașului este lipsa locurilor de parcare. În prezent, nici măcar Curtea de Apel Iași nu are o parcare decentă, lucru adus în atenția edililor Primăriei municipiului Iași în ședința de consiliu local de astăzi.

Oficialii Primăriei spun că, în prezent, au loc mai multe discuții cu proprietarii de terenuri din zona Curții de Apel Iași, pentru ca aceștia să poată construi parcări subterane și supraterane

Eduard Boz, consilier local PNL:

”Este o rușine pentru municipiul nostru, având în vedere că este vorba de o curte de apel mare, care are în custodie și Tribunalul Vaslui, să nu avem o parcare amenajată pentru cetățenii care au nevoie de acces la Curtea de Apel Iași”

Mihai CHIRICA, primarul municipiului Iași:

”Noi deja am început anul trecut un proces de reașezare a parcelelor acolo, am și trecut prin Consiliul Local. Mai avem încă trei schimburi identificate prin care vrem să generăm o stradă paralelă cu strada Elena Doamna, ca sa amplifice fluxul rutier de o parte și de cealaltă a Curții de Apel. Și, din tema care i s-a propus proprietarului din zonă, a reieșit foarte clar că el trebuie să construiască cu parcări subterane și supraterane, pentru că și declivitatea terenului este foarte favorabilă. Și-a făcut măsurătorile și așteptăm să vedem deja proiectul propus. Mai există un teren în apropiere, probabil că localizați strada Cinci Drumuri, îi spunem noi Drumul Pădurii, la intersecție cu Elena Doamna, unde și acolo a propus actualul proprietar o parcare cu două nivele subterane, cu acces din strada 5 Drumuri care ar putea deservi, iar piațeta din fața sinagogii să rămână o piațetă publică”.