Noutăți pentru viitorii miri

Direcția Locală de Evidență a Persoanelor Iași amintește publicului larg oportunitatea oficierii căsătoriilor în afara sediului Stării Civile.

„La iniţiativa domnului primar Mihai Chirica, Serviciul de Stare Civilă Iaşi vine cu o noutate pentru cuplurile care vor să îşi unească destinele într-un mod special. Acest proiect este motivat de multiplele solicitări de oficiere a căsătoriilor în afara sediului primite în ultimii ani. Astfel, cei care doresc să se căsătoreasca în afara sediului Stării Civile vor avea posibilitatea de a plăti o taxă de 1.000 lei, iar ce trebuie ştiut este că durata alocată este 45 de minute”, precizează reprezentanții Direcției Locale de Evidență a Persoanelor Iași.

Astfel, taxa de oficiere a căsătoriei în afara sediului Serviciului de Stare Civilă pentru persoaneșe cu vârsta până în 30 de ani și care sunt la prima căsătorie este de 500 de lei și de 1.000 de lei pentru celelalte cazuri.

Totodată, cuplurile interesate de această varianță trebuie să știe că nu se vor oficia căsătorii în localuri precum restaurante sau în alt spaţiu de alimentaţie publică.