Nemtii de la Continental au investit anul trecut 240 milioane de euro in operatiunile din Romania

Continental, companie tehnologica, isi doreste sa investeasca in parteneriate cu orasele romanesti in care isi desfasoara activitatea, pentru a face mobilitatea mai sigura, interconectata si mai curata. Continental cauta sa identifice oportunitatile locale de cercetare-inovare si conectarea acestora cu subiecte si probleme globale de mobilitate, pentru a contribui la demararea de noi proiecte in aceasta directie in Romania.

„Comunitatile in care sunt locatiile noastre insumeaza 1 milion de locuitori, o populatie in crestere ceea ce determina si o circulatie mai intensa, iar acest fapt transforma traficul in provocarea majora a viitorului. Toti ne dorim siguranta pe sosea, mobilitate, aer curat si locuri de parcare disponibile. Pentru a face acest lucru posibil e nevoie ca orasele sa isi regandeasca traficul si sistemele de transport. Orasele se pot folosi de tehnologiile dezvoltate de Continental (de exemplu, siguranta intersectiilor) pentru a imbunatati traficul, pentru a reduce accidentele si emisiile CO2“, spune dr. Christian von Albrichsfeld, Country Head Continental Romania.

De aproape 20 ani, dezvoltarea si sustinerea societatii reprezinta una dintre orientarile strategice ale companiei in Romania. „Gandim pe termen lung si suntem partenerul comunitatii. Am sprijinit renovarea si dotarea de laboratoare in special pentru universitati din Sibiu, Timisoara si Iasi, am sprijinit echipe de liceeni in competitii internationale precum cele de robotica si ne-am implicat si in dezvoltarea sistemului de invatamant dual. Si toate aceste lucruri vom continua sa le facem si in 2019 pentru a putea atrage cei mai talentati oameni de pe piata si pentru a dezvolta locatiile noastre din Romania“, a spus Anica Stoica, director national de resurse umane Continental Romania.

In perioada 1999-2018, Continental a investit circa 1.6 miliarde euro in activitatile din Romania. Toate cele 5 divizii Continental sunt reprezentate in Romania. Continental detine sapte unitati de productie si patru centre de inginerie in Timisoara, Sibiu, Carei, Nadab, Brasov si Iasi. Doar in 2018, Continental Romania a directionat peste 600.000 de euro spre proiecte educationale, renovarea de spitale sau centre medicale, sustinerea de evenimente culturale, incurajarea miscarii si a sportului. Continental a facut investitii de 240 de milioane de euro in 2018 in locatiile sale din Romania, in infrastructura, echipamente si in tehnologii de varf.

La finalul anului 2018, in centrele de inginerie si unitatile de productie din Romania lucrau peste 20.000 de colegi, din care o treime specializatta in software si IT & C, inginerie electrica, mecanica si de proces. Acestia lucreaza in echipe internationale la tendintele cheie ale industriei automotive conectivitate, conducere autonoma, electromobilitate si folosesc metode precum inteligenta artificiala, big data etc.

Continental dezvolta tehnologii si servicii inovatoare pentru mobilitatea sustenabila si interconectata a oamenilor si a bunurilor acestora. Compania cu profil tehnologic fondata in 1871 ofera solutii sigure, eficiente si accesibile pentru autovehicule, masini, trafic si transport. Continental a realizat in 2018 o cifra de afaceri preliminara de 44,4 miliarde de euro si are in prezent circa 244.000 de angajati in 60 de tari si piete.