Naționalul ieșean, la final de stagiune

Peste 50.000 de spectatori au participat la spectacolele Teatrului Naţional din Iaşi în stagiunea 2017 – 2018, instituţia de cultură ieşeană înregistrând o creştere de 10% atât în ceea ce priveşte numărul de spectatori, dar şi al spectacolelor. In această stagiune, au fost susţinute peste 200 de evenimente, o parte dintre acestea fiind realizate sub semnul Centenarului Marii Uniri.

Spectacolele Teatrului Naţional au fost prezente pe scena mai multor festivaluri româneşti de teatru din Bucureşti, Chişinău, Cluj, Piatra Neamţ, Craiova sau Timişoara. Tot în această stagiune, tânăra actriţă a Teatrului Naţional, Ada Lupu, a primit Premiul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar, pentru rolul Fiica din spectacolul Măcelăria lui Iov de Fausto Paravidino, în regia lui Radu Afrim în cadrul Galei Premiilor UNITER, ediţia a XXVI-a. Tot in aceasta stagiune, publicul a fost invitat la nouă premiere, care au avut loc în cele patru săli de spectacole.

Chiar dacă pe durata verii nu vor avea loc spectacole, actorii naţionalului ieşean pregătesc deja trei premiere pentru stagiunea viitoare. Astfel, sunt în pregătire spectacolele „Ţinuturile joase“ de Herta Müller, spectacol regizat de Mihaela Panainte, „Ana de hârtie“, un spectacol după textul şi regia Cristei Bilciu, dar şi „Memoria apei“ de Shelagh Stephenson, regizat de Irina Popescu- Boieru.