Natalitatea, în creștere la Iași

Sharing is caring!

De la an la an, numarul nasterilor inregistrate la Servicul de Stare Civila Iasi este tot mai ridicat. La aceasta data, la nivelul Iasiului s-au inregistrat 2404 nasteri, si mai bine de jumatate din acest numar sunt baieti.

„La aceasta data au fost inregistrate 2404 nasteri, din care 55% sunt baieti. Fata de perioada similara anului trecut suntem la acelasi nivel, dar avem o crestere destul de semnificativa, daca ne raportam la anii de dupa criza economica, undeva 2008-2010. Cu siguranta trendul este ascendant, ceea ce ne bucura.”, a declarat Marius Bodoga, directorul executiv al DLEP Iasi.

Dintre acestea, 1902 privesc copii nascuti la maternitatile iesene in 14 cazuri unul din parinti fiind cetatean strain. Alte 998 acte de nastere au fost inregistrate in strainatate si transcrise ulterior in registrele de stare civila din tara.

„In schimb la Serviciul de Stare civila al Municpiului Iasi se adreseaza si persoane care obtin acte de nastere in urma transcrieriii actelor primate in strainatate. Aici avem o crestere de la an la an fata de perioada 2013, de aproximativ 5 ori si principalul motiv care a stat la baza acestei cresteri il reprezinta posibilitatea obtinerii actelor romanesti pentru cetatenii originari din Republica Moldova, care au dobandit s-au redobandit cetatenia romana.”, a completat Marius Bodoga, directorul executiv al DLEP Iasi.

shares