Muzeul Holocaustului va fi consolidat cu aproape 3 milioane de lei

Sharing is caring!

Contractul pentru consolidarea, refunctionalizarea si mansardarea cladirii monument istoric din str. Vasile Alecsandri nr. 6, fosta Chestura, care fusese consolidata pe bani europeni, a fost semnat astazi la Prefectura Iasi.

Maricel Popa, presedintele CJ Iasi: „Va fi Casa Muzeelor si vor fi peste 80 de Sali pentru muzee. Va fi cel mai mare Muzeu al Literaturii Romane din Romania si vom incepe cu demisolul acolo unde a fost in urma cu 78 de ani o mare nenorocire, o zi neagra. Vom avea Muzeul Pogromului, Muzeul Tolerantei, vom avea Muzeul Literaturii Evreiesti si Muzeul Teatrului Evreiesc”. 

Presedintele CJ a semnat contractul de proiectare si executie a amenajarii interioare a cladirii fostei Chesturi. Proiectul are o valoare de 2,75 milioane de lei si se va derula pe parcursul a 12 luni.

Gheorghe Baian, director tehnic al Iasicon SA: „Cladirea este finalizata in proportie de 90 la suta din punct de vedere structural, mai sunt cateva elemente, cateva camere care trebuie puse in siguranta din punct de vedere al structurii, de asemenea este necesara amenajarea curtii interioare asa cum a stabilit proiectantul raportat la studiile istorice pe care le-a realizat. Speram ca in cateva luni sa putem finaliza acest proiect”.

Noul muzeu va cuprinde si o zona dedicata Pogromului, cu o expozitie de colectii unicat de fotografii, manuscrise si obiecte.

shares