Moldova Vrea Autostradă, monitorizarea șoselelor

Sharing is caring!

Grupul de lucru de monitorizare tehnică a infrastructurii rutiere al Asociației Moldova Vrea Autostradă coordonat de Adrian Covăsnianu vicepreședintele asociatiei, a analizat valorile de trafic la nivel de sectoare de drum pe relația Ploiești-Focșani-Bacău-Suceava-Siret ceea ce corespunde cu Autostrada/Drumul Expres A7. Una dintre concluzii este ca media traficului general pe DN 2 a crescut chiar cu scăderi de trafic pe unele sectoare.

Asociatia Moldova Vrea Autostrada a initiat monitorizarea tocmai pentru ca datele despre valorile de trafic sa fie transparente iar studiile pentru viitoarele autostrazi sa plece de la premise corecte.

In aceeasi ordine de idei, parlamentarii de Bacău ai PSD și ALDE vor depune un amendament la proiectul de buget național pe 2019, pentru includerea finanțării Studiului de Fezabilitate și a Proiectului tehnic de execuție pentru tronsonul Bacău – Brașov (A13), parte componentă a autostrăzii Iași – Brașov. Marius Alexa crede ca acest demers este trist iar divizarea Moldovei nu va aduce nimic constructiv.

Asociația civică „Moldova Vrea Autostradă” va monitoriza activ soselele din Moldova si face un apel la cetățenii din Bacău, Roman sau Focșani să sprijine eforturile asociatiei ca soluție de accelerare a dezvoltării regiunii.

shares