Minivacanță pentru bugetari

Sharing is caring!

Romanii bugetari vor beneficia de inca o minivacanta de cinci zile intre 15 si 19 august, dupa ce ce Guvernul a adoptat, în şedinţa de joi, o hotărâre ca zilele de 16 şi 17 august să fie zile nelucrătoare în sistemul public. Cele două zile nelucrătoare vor fi recuperate fie pe 25 august şi pe 1 septembrie, adică în cele două zile de sâmbătă care urmează după minivacanta.

Printr-o hotărâre, Guvernul a decis ca zilele de 16 şi 17 august să fie zile nelucrătoare în sistemul public. Asa cum se stie, ziua de 15 august, când este sărbătorită Adormirea Maicii Domnului este zi liberă prin lege, insa la aceasta, bugetarii vor mai primi încă două zile libere: pe 16 și 17 august. Acestea vor fi urmate de zilele libere din weekend: 18 și 19 august, astfel că romanii se vor bucura de o minivacanță de 5 zile libere.

”Avem o veste bună şi pentru angajaţii din sectorul public. Vor avea o mică vacanţă în a doua parte a lunii august, pentru că ziua de 15 august, Adormirea Maicii Domnului, este zi liberă, stabilim ca şi 16 şi 17 august să fie zile nelucrătoare, pentru a le oferi românilor câteva zile de odihnă. Vor face excepţie locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă, precum şi magistraţii şi personalul din instanţele judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termene în 16 şi 17 august”, a anunţat Viorica Dăncilă.

Potrivit premierului, cele două zile nelucrătoare vor fi recuperate fie pe 25 august şi pe 1 septembrie, adică în cele două zile de sâmbătă care urmează după minivacanţă, în regim de program normal, fie prin prelungirea programului de lucru până pe 7 septembrie, potrivit planificărilor.

„De asemenea, în cele două zile, prin centrala Ministerului Finanţelor Publice, vor putea fi făcute operaţiuni de încasări şi plăţi, operaţiuni de plăţi privind serviciul datoriei publice, precum şi eventualele operaţiuni de debitare dispuse de Comisia Europeană din contul de resurse proprii în lei deschis la Trezoreria statului. Prin ordin al ministrului Finanţelor Publice poate fi stabilită şi desfăşurarea altor operaţiuni prin Trezoreria statului, dacă este cazul”, a adaugat purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.

Premierul a mai precizat că fac excepţie locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă, precum şi magistraţii şi personalul din instanţele judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în zilele de 16 şi 17 august, dar şi participanţii la aceste procese.

shares