Ministrul Culturii, cu ochii pe obiectivele care au nevoie de investiții

Sharing is caring!

George Ivascu a efectuat astazi o vizita de lucru la Iasi. Ministrul a vizitat mai multe obiective culturale din Iasi si a purtat discutii cu privire la identificarea surselor de finantare pentru restaurarea corpurilor de cladire in care functioneaza Filarmonica Moldova. De asemenea, a fost evaluat si amplasamentul pentru constrirea unei Sali de spectacole pentru Opera Nationala Romana Iasi.

Guvernul a aprobat ieri Ordonanta de Urgenta prin care a fost alocata suma de 1 miliard de euro pentru cultura. Programul vizeaza achizitia de imobile monumente istorice, realizarea de de lucrari de reabilitare si construirea de obiective cu destinatie culturala. George Ivascu au vizitat Monumentul de For Public Iasi Capitala celor Trei Uniri, Muzeul „Sfantul Ierarh Dosoftei Mitropolitul, Filarmonica Moldova Iasi si cladirea monument istoric din strada Vasile Alecsandri.

“Ieri, Guvernul României a aprobat Ordonanța de Urgență prin care a fost alocat suma de un miliard de euro pentru cultură. Programul vizează achiziția de imobile monumente istorice, prin exercitarea dreptului de preemțiune al statului, construirea de obiective cu destinație culturală și realizarea de lucrări de reabilitare, consolidare, restaurare și punere în valoare a obiectivelor culturale. Noi lucrăm deja la programul pentru următorii anii și de aceea am venit la Iași, pentru a vizita obiectivele culturale care au nevoie de investiții și împreună cu autoritățile județene șireprezentanții instituțiilor de cultură să găsim soluții pentru finanțarea acestora” a spus George Ivascu, Ministrul Culturii.

shares