Membri ai Casei Regale, cetățeni de onoare ai Iașului

Sharing is caring!

Custodele Coroanei Romane, Margareta si principele Radu au devenit Cetateni de Onoare ai Iasului. Ceremonia a fost avut loc la Palatul Roznovanu si s-a bucrat de prezenta a zeci de personalitati cultural si artistice a momentului.

Municipiul Iasi isi strange legaturile cu Casa Regala.  Splai Bahlui Mal Drept se va numi de acum bulevardul Regele Mihai I al Romaniei iar Splai Bahlui Mal Stang va fi bulevardul Regele Ferdinand I al Romaniei. De asemenea, Parcul din Podu Ros va fi cunoscut drept Parcul Regina Maria a Romaniei.

Sambata, Mihai Chirica a inmanat distinctia de Cetatean de Onoare, Custodelui Coroanei, Margareta si principelui Radu. La acest eveniment a fost prezenta si pricipesa Sofia.

Este dificil de exprimat cum ma simt acum, cum ne simtim. Multumesc tuturor celor care au facut posibil acest lucru care ne face mandri. Este o mare onoare si ma simt inca si mai mult inradacinata in aceasta tara acum. In plus, faptul ca m-am maritat cu un iesean este inca un motiv. Iasul a fost mereu, si a vorbit si regele Mihai cu mine despre acest oras, un oras special care este in inima noastra. Va multumim inca o data!” a declarat Principesa Margareta, Custodele Coroanei Regale Romane.

Edilul sustine ca Iasul are o legatura aparte cu Casa Regala. Capitala Moldovei a fost admirata de Regele Carol I, a fost apărata de Regele Ferdinand, a fost iubita de Regele Carol al II-lea și respectata de Regele Mihai!

In aceasta relatie privilegiata continua, intre orasul nostru si Majestatea a Margareta, precum si Casa Regală a Romaniei exista o prietenie sincera si adevarata. Asa cum regale Ferdinand si regina Maria au infaptuit Marea Romanie, Majestatea Sa Margareta si principele Radu au oferit Iasiului un blazon, dar si un motiv de mandrie si bucurie, fiindca toatea sacrificiile facute de orasul nostrum de-a lungul istoriei au fost pe deplin recunocute, Iasul astfel a devenit oras regal.„a declarat Mihai Chirica, primarul Municipiului Iași.

shares