Medici din Iasi, transferati la UPU Suceava

Sharing is caring!

Unitatea de Primiri Urgente de la Spitalul Județean din Suceava rămâne închisă. Încă se lucrează la decontaminarea spațiului, spun medicii. Între timp, medici, asistente, infirneiere și voluntari din unitatea de primiri urgențe a Spitalului Sf. Spiridon au fost transferați la Suceava, pentru a asigura funcționalitatea medicala.

Diana Cimpoesu, medic sef UPU -SMURD Iasi: „Din ziua de luni facem eforturi pentru a gasi solutii de redeschidere a UPU Suceava care se afla in regiunea pe care o coordonez. Compartimentul de Primiri Urgente Radauti este acum principalul punct care primeste urgentele din Suceava. Am trimis acolo medici rezidenti de medicina de urgenta care sa sustina activitatea inca de luni seara. Din Urgenta au plecat oamenii care sa asigure o tura, deci 3 medici, 2 asistenti si un infirmier, urmand sa colaboreze cu personalul de acolo. Iasul sustine dar nu poate inlocui in totalitate un judet mare si complex asa cum este judetul Suceava”.

Intre timp, urgențele medicale sunt redirectionate către alte spitale orășenești sau municipale din județ. După ce UPU va redeveni funcționala, spitalul va trata doar pacienții internați și diagnosticați cu noul coronavirus.

„Traumatismele continua sa aiba nevoie de interventie de urgenta, pacientii dupa evaluarea in urgenta vor fi trimisi pentru spitalizare in primul rand la spitale municipal si orasenesti din judetul Suceava, cazurile complexe catre Iasi, catre toate spitalele din Iasi in functie de profilul fiecarui spital. In urgenta vor intra sigur doar pacienti fara suspiciune de COVID, urmand ca acestia sa fie gestionati de Spitalul Judetean din Suceva in special prin sectile de profil, dar intreg spitalul va gestiona situatia acestor pacienti cu suspiciune si cu infectie confirmata cu COVID”, a completat Diana Cimpoesu.

Managerul Spitalului Județean Suceava a fost demis de Ministerul sănătății. Același lucru s a întâmplat și la Direcția de Sanătate Publică Suceava, din cauza neregulilor gasite in cele doua instituții și a modului deficitar in care a fost gestionată infectia cu noul coronavirus in randul personalului medical și al pacienților.

shares