Masuri de securitate fara precedent la Iasi cu ocazia venirii Suveranului Pontif

Sharing is caring!

Acum, cand se cunoaste programul complet al vizitei Papei Francisc in Romania, organizatorii adunarii publice de la Iasi stabilesc ultimele detalii in privinta evenimentului de pe data de 1 iunie.

Sunt asteptati peste 150.000 pelerini si numai putin de 5 kilometri de garduri de protectie. Gazdele se asteapta la prezenta a 150 jurnalisti din tara si strainatate. Scena va fi una speciala cu o latime de 50 metri si o deschidere de 18 metri. 30 ecrane mari vor fi montate in diverse zone din oras.

„Va fi cea mai mare adunare publică pe care Iaşul a organizat-o vreodată. De altfel, imediat după publicarea programului precis al vizitei Papei Francisc în România, am intrat în linie dreaptă în ceea ce priveşte organizarea. Va fi un moment care va intra în istoria Iaşului, cu efecte deosebite şi în planul vizibilităţii oraşului. Deja şi-au anunţat prezenţa cele mai mari trusturi de presă din lume. Sanctitatea Sa va fi prezent cel puţin într-o dublă ipostază: cea de preşedinte de stat, al Vaticanului, şi calitatea de conducător al celei mai mari organizații de cult din lume, cu circa 1.3 miliarde de credincioşi catolici”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Şi-au anunţat prezenţa credincioşi din toate parohiile regiunii Moldovei cat şi pelerini din Republica Moldova. De altfel, Iaşul va deveni un oraş foarte restricţionat din punct de vedere al accesibilităţii curente. Zona centrală va fi închisă în totalitate în ziua de 1 iunie, iar transportul public va fi reorganizat. Anumite bulevarde vor asigura locuri de parcare pentru cei care vor veni în grupuri organizate de autocare sau maşini particulare. De asemenea, vor fi amenajate culoare speciale care să asigure accesul dinspre Gară spre Palatul Culturii, dar şi culoare de defluire.

Papa Francisc va ateriza la Bacau iar deplasarea la Iasi o va face cu elicopterul. Suveranul Pontif va vizita pe data de 1 iunie, de la ora 17.25, Catedrala „Sfânta Fecioară Maria, Regină”. Dupa acest moment, Sanctitatea Sa va sustine un discurs pe scena din fata Palatului Culturii.

shares