Mars împotriva violenței asupra femeilor

Sharing is caring!

Organizațiile neguvernamentale din domeniul prevenirii și combaterii violenței împotriva femeilor ies în stradă sâmbătă, 19 octombrie pentru a atrage atenția asupra descurajării femeilor de a raporta violența.

În Iași, marșul se va desfășura pe traseul Prefectură → Judecătorie (Anastasie Panu) → Tribunal (Elena Doamna) → Bd. Independentei → Parchetul General → Cinema Victoria și va reuni atât reprezentanți ai organizatiilor neguvernamentale iesene, precum și persoane care doresc să transmită un mesaj de solidaritate cu victimele violenței de gen.

In Romania, 1 din 4 femei a fost agresata fizic sau sexual de partenerul său cel putin o data in viata. În primele 6 luni ale anului 2019 au avut loc 11.900 de infracțiuni din sfera violenței domestic. De asemenea au fost emise peste 3.600 ordine de protecție provizorii și 3.520 ordine de protecție emise de către instanțele de judecată. Din 38.000 de fapte de violență în familie sesizate la poliție în 2018, au ajuns in instanta doar 3,5% adica 1.360 inculpați.

shares