Marius Bodea: „TAROM poate rămâne cu toate avioanele la sol din cauza suspendării certificatului de operator aerian!”

Sharing is caring!

Deputatul PNL Marius Bodea, secretar al Comisiei de Transporturi din Camera Deputaţilor, anunţă că TAROM poate rămâne în zilele următoare fără certificatul de operator aerian emis de Autoritatea Aeronautică Civilă Română din cauza faptului că Guvernul a provocat o criză în conducerea companiei.

Mâine, 21 martie, încetează de drept mandatul Directorului General al TAROM, iar un interimar nu poate fi numit din cauza faptului că operatorul aerian deţinut de statul român nu mai are nici Consiliu de Administraţie! Pe cale de consecinţă, în lipsa unui „Accountable Manager“, în cazul de faţă un Director General, Autoritatea Aeronautică retrage certificatul de operator aerian.
„O asemenea situaţie dramatică nu a mai existat niciodată în istoria de 64 de ani a companiei TAROM! Întinderea prejudiciului ca urmare a unei asemenea lovituri este greu de calculat, iar pasagerii vor putea cere despăgubiri de ordinul milioanelor de euro. Nu mi-am închipuit niciodată că o luptă internă între clanurile din PSD va produce ca victimă chiar o companie-fanion românească, cum este Tarom.În alte părţi ale lumii, în Lumea A Treia, se suspendă certificatele de operator aerian pentru neîndeplinirea unor condiţii tehnice ale flotelor de aeronave, dar niciodată pentru decapitarea conducerii unei companii care nu mai poate asigura existenta unui nou «manager responsabil», condiţionalitate primară pentru menţinerea valabilă a certificatului de operator aerian. Demiterea Ministrului Transporturilor nu mai este suficientă, tot Guvernul trebuie să plece de îndată, în frunte cu premierul lui Dragnea, Viorica Dăncilă!“, declară deputatul PNL Marius Bodea.
Scurt istoric:

  • 13.03.2019: Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, convoacă Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) TAROM pentru demiterea Consiliului de Administraţie (CA)
  • 15.03.2019: AGA demite CA. AGA nu primeşte mandat pentru numirea unui CA provizoriu.
  • 21.03.2019: Mandatul Directorului General al TAROM încetează de drept şi nu mai există posibilitatea legală de numire a unui nou CA care sa numească, la rândul său, un nou Director General pentru evitarea suspendării certificatului de operator aerian al TAROM!
shares