Mai mulţi bani pentru olimpiadele şcolare

Sharing is caring!

Ministerul Educatiei Nationale intentioneaza sa faca modificari importante in legatura cu olimpiadele si concursurile scolare. Mai exact, a lansat in consultare publica, proiectul Metodologiei-cadru care reglementeaza organizarea si desfasurarea competitiilor scolare. Proiectul vizeaza, printre altele: dublarea alocatiei financiare pentru elevii si cadrele didactice participante la etapa nationala a olimpiadelor scolare, evaluare a lucrarilor din etapa judeteana in alt judet decat cel in care a sustinut proba candidatul, dar si desfasurarea etapei nationale a olimpiadelor, de regula, in universitatile de stat din Romania.

Metodologia trebuie sa respecte principiul egalitatii de sanse si, in egala masura, sa sustina performanta scolara inalta, de aceea, prin noul proiect, sunt acordate locuri suplimentare la etapa nationala a olimpiadei.

Sumele primite de elevii si profesorii participanti la faza nationala se dubleaza, 100 de lei pe zi, fata de 50 de lei pe zi.

Proiectul prevede ca in vederea cresterii calitatii conditiilor de organizare si desfasurare a olimpiadelor nationale, se va dubla alocarea financiara pentru elevii si cadrele didactice participante la etapa nationala a olimpiadelor scolare, de la 50 lei/persoana/zi la 100 lei/persoana/zi pentru serviciile de masa si cazare.

In premiera, este prevazuta plata cadrelor didactice implicate in organizarea etapelor judetene si nationale.

shares