Magistrale noi pentru gaze naturale la Iași

Sharing is caring!

In judeţul Iasi vor fi construite două magistrale pentru distribuţia gazelor naturale, cu o lungime de 80 de kilometri, care vor deservi în total 19 localităţi. Detaliile privind dezvoltarea infrastructurii de transport a gazelor naturale din judeţ au fost stabilite astazi, în prezenţa a doi directori din cadrul Societăţii Naţionale de Transport Gaze Naturale ”Transgaz”.

Şeful CJ Iaşi, Maricel Popa,  sustine că în judeţul Iaşi vor fi construite două magistrale de transport, respectiv Mogoşeşti – Comarna – Cozmeşti şi Dumeşti-Andrieşeni, lungimea totală a acestora fiind de 80 de kilometri. Cele două magistrale de gaz vor deservi 19 localităţi din judeţul Iaşi.

Primul pas a fost deja realizat, primăriile aflate pe traseele magistralelor au infiintat asociaţii de dezvoltare intercomunitară, pentru a putea astfel să întocmească studii de fezabilitate, să le avizeze şi să concesioneze sistemele de distribuţie. Şeful CJ Iaşi adaugă că a fost deblocată şi magistrala de gaz Vaslui-Iaşi, a doua magistrală de aprovizionare a Iaşiului, care va deveni în curând funcţională.

Dezvoltare Locală 3 şi cu fonduri europene. Lucrarea va fi realizată de Transgaz, costul unui kilometru de conductă fiind între 800.000 şi un milion de euro.

shares