La mulți ani! Voi sunteți sensul!

Sharing is caring!

Ziua Copilului a fost menționată prima dată la Geneva la Conferinţa Mondială pentru Protejarea şi Bunăstarea Copiilor în august 1925.Data de 20 noiembrie a devenit Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului.

Ziua Copilului, numită şi Ziua internaţională a Copilului, este celebrată în România şi în alte aproximativ 50 de ţări, la data de 1 iunie. Data zilei variază de la o țară la alta. Alte state care celebrează Ziua Copilului la data de 1 iunie sunt China, Germania, Polonia, Bulgaria și Republica Moldova. Ziua Copilului a fost menţionată prima dată la Geneva la Conferinţa Mondială pentru Protejarea şi Bunăstarea Copiilor în august 1925, la care 54 de reprezentanți din diferite ţări au adoptat Declaraţia pentru Protecţia Copilului.

După adoptarea documentului de la Geneva, mai multe guverne au introdus „Ziua copilului”. În Turcia, de exemplu, Ziua copilului a fost sărbătorită pentru prima dată la data de 23 aprilie 1920.
Alte state: Argentina – a doua duminică din luna august; Australia -prima duminică din luna iulie; Brazilia -12 octombrie; Cuba – a treia duminică din luna iulie; India – 14 noiembrie; Japonia – 5 mai; Mexic + 30 aprilie; Ungaria – ultima duminică a lunii mai.

shares