Indicele ROBOR atacă din nou!

Sharing is caring!

Inca o veste rea pentru romanii cu credite in lei.Indicele Robor la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a crescut la 2,22%, cel mai mare nivel din 5 decembrie 2017, potrivit datelor publicate luni de Banca Naţională a României (BNR).

Indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor în lei cu dobânda variabilă, a crescut azi la 2,22%, de la 2,13%, urmat şi de indicii la şase şi nouă luni, conform datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR).

Robor la 3 luni este indicatorul principal în funcţie de care se calculează dobânzile variabile la creditele în lei. Vineri, indicele a crescut la 2,13%, potrivit News.ro. Nivelul anunţat luni este cel mai mare din 5 decembrie 2017, când a fost tot 2,22%. Totodată, indicele Robor la 6 luni a crescut azi la 2,49%, cel mai mare nivel din 29 octombrie 2014, când a fost 2,51%. Banca Naţională a României (BNR) a decis, miercuri 4 aprilie, menţinerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 2,25% pe an.

shares