Începe Evaluarea Națională la clasa a II-a

Sharing is caring!

Maine incepe Evaluarea Nationala la clasa a II-a iar copiii vor susține testarea la Limba română scris, citit și la Matematică, pana pe 10 mai. Testarea se susține în clasele în care învață în mod normal copiii. Elevii de clasa a II-a au 30 de minute timp alocat pentru rezolvarea subiectelor, la fiecare testare.

Incepe Evaluare Națională la clasa a II-a

”Acestea vor fi adaptate în prealabil, după caz, în funcție de testul planificat, prin eliminarea oricăror materiale didactice care ar putea influența desfășurarea probelor”, a precizat Ministerul Educației Naționale.

Lucrările elevilor de clasa a II-a vor fi evaluate în școală, de către profesorii din respectiva unitate școlară. Fiecare test va fi evaluat și notat de către două cadre didactice, dintre care unul este învățătorul de la clasă. Testele de la clasa a II-a trebuie să fie corectate în termen de cel mult 7 zile de la data susținerii ultimului test de la clasa respectivă. Rezultatele obținute de fiecare elev de clasa a II-a nu se afișează, nu se anunță public și nu se trec în catalog, acestea vor fi comunicate de către învățătoare părinților, individual.

shares