Imnul în şcoli, din nou obligatoriu

Sharing is caring!

Autoritatile locale au decis sa impuna in scolile pe care le administreaza, intonarea imnului national. Teoretic, exista deja o lege in acest sens, numai ca aceasta nu se prea aplica. In aceste  conditii, edilii vor ca inainte de inceperea orelor, sa se cante imnul. De altfel, si ei si-au inceput in acest fel prima sedinta de Consiliu Local din acest an.

„Vom  propune si o hotarare de Consiliu Local privind  instituirea a necesitatii imnului de stat la inceperea orelor de  curs din invatamantul preuniversitar, acolo unde noi  suntem finantatori atat pentru partea de investitii, cat si  pentru partea de celelalte cheltuieli necesare activitatii  curente si, desigur, scopul este nu de a chinui actul de  educatie, ci de a-l transforma intr-o forma de descoperire a  valorilor nationale”, a declarat primarul Mihai CHIRICA.

Potrivit legii 75 din 1994, modificata in 2017, imnul national al Romaniei se intoneaza in diferite ocazii, printre acestea fiind si începutul programului zilnic în şcolile primare şi gimnaziale.

shares