Iesenii aloca mai multi bani pe vacante decat bucurestenii

Sharing is caring!

Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism a realizat un studiu pentru a afla cati bani aloca romanii vacantelor, iar concluzia a fost urmatoarele: un roman plateste in medie intre 250 – 300 euro pentru o vacanta de tip city break, in timp ce pentru o vacanta in familie, un sejur de 7 nopti, romanii sunt dispusi sa scoata din buzunar pana in 700 – 800 euro.

In medie, ardelenii sunt dispusi sa cheltuie mai mult pentru o vacanta, in comparatie cu cei din capitala. In timp ce un bucurestean ar putea cheltui pana la 600 de euro pe o vacanta, un ardelean ar opta pentru o vacanta cu pana la 100 de euro mai scumpa.

Si moldovenii aloca bugete mai mari decat bucurestenii pentru calatorii si vacante. Bugetul lor ar putea urca pana la 800 euro, conform statisticilor. Turcia este destinatia favorita pentru cei din zona Moldovei, datorita curselor charter care decoleaza din Iasi.

Iesenii au o multime de optiuni pentru citybreak-uri iar zborurile sunt atractive ca pret. Cu doar 40 – 50 euro iesenii pot vizita Roma, Paris, Berlin sau alte orase din Europa.

shares