Ieșeni premiați la Olimpiada de Științe

Sharing is caring!

Elevii ieseni s-au intors cu premii de la Olimpiada Națională Științele Pământului de la Suceava  unde au participat  peste 100 de elevi de liceu din toate județele țării.  Delegația Iașului a fost  formată din șapte elevi, șase de la Colegiul Național și unul de la Colegiul Național Emil Racoviță Iași.

Competiția s-a desfasurat intre 1 si 5 februarie si este una dintre cele mai dificile, concurenților fiindu-le testate abilitățile și competențele științifice la patru discipline de studiu -geografie, fizică, biologie și chimie.

Elevii nostri premiati sunt  Lupuleasa Mircea Andrei, Pleșcan Matei Bogdan, Octavian Mihai Buța și Vlad Ciocârlan, Robert Ghețiu si Perdun Patricia Maria , de  la Colegiul Național Iași care au fost coordonați de profesorii Andu Ouatu și Rotaru Jean. Si Robert Porcișanu de la Colegiul Național Emil Racoviță a fost premiat la Suceava, el este antrenat de profesorul coordonator Mihaela Lesenciuc.

Programul competiției din acest an a fost unul complex, în afara probelor, teoretice sau practice, participanții au vizitat numeroase obiective în fosta capitală a Moldovei, precum Muzeul de Istorie al Bucovinei, Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou de la Suceava, Cetatea de Scaun, Mănăstirea Dragomirna și au cunoscut tineri cu preocupări comune din toate colțurile țării.

shares