Ieșeni premiați la Olimpiada de Științe

Elevii ieseni s-au intors cu premii de la Olimpiada Națională Științele Pământului de la Suceava  unde au participat  peste 100 de elevi de liceu din toate județele țării.  Delegația Iașului a fost  formată din șapte elevi, șase de la Colegiul Național și unul de la Colegiul Național Emil Racoviță Iași.

Competiția s-a desfasurat intre 1 si 5 februarie si este una dintre cele mai dificile, concurenților fiindu-le testate abilitățile și competențele științifice la patru discipline de studiu -geografie, fizică, biologie și chimie.

Elevii nostri premiati sunt  Lupuleasa Mircea Andrei, Pleșcan Matei Bogdan, Octavian Mihai Buța și Vlad Ciocârlan, Robert Ghețiu si Perdun Patricia Maria , de  la Colegiul Național Iași care au fost coordonați de profesorii Andu Ouatu și Rotaru Jean. Si Robert Porcișanu de la Colegiul Național Emil Racoviță a fost premiat la Suceava, el este antrenat de profesorul coordonator Mihaela Lesenciuc.

Programul competiției din acest an a fost unul complex, în afara probelor, teoretice sau practice, participanții au vizitat numeroase obiective în fosta capitală a Moldovei, precum Muzeul de Istorie al Bucovinei, Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou de la Suceava, Cetatea de Scaun, Mănăstirea Dragomirna și au cunoscut tineri cu preocupări comune din toate colțurile țării.