„Iașul interbelic, reprezentat prin grafică”

Sharing is caring!

Iesenii sunt invitati incepand de astazi, la Sala de lectură a Bibliotecii Județene Iași la vernisajul expoziției „Iașul interbelic reprezentat prin grafică”, activitate de final a proiectului Lectura artei. Este vorba despre un proiect derulat în parteneriat de trei instituții ieșene: Universitatea Națională de Arte „George Enescu”, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” și Colegiul Tehnic ,,Ion Holban”.

Desenele sunt reproduceri grafice după cărți poștale vechi cu imagini ale Iașului din perioada interbelică. Expoziția este dedicată Centenarului Marii Uniri.

La deschiderea vernisajului expoziției „Iașul interbelic reprezentat prin grafică” vor fi prezenți voluntarii și coordonatorii implicați, alături de autoarea desenelor Mara Ciobanu, elevă în clasa a VII-a, la Colegiul Tehnic „Ion Holban”.

Expoziția are și un film de prezentare conceput de Alin Constantin Potomeanu, elev în clasa a XI-a la aceeași școală, care a realizat atât montajul video, cât și animația grafică. Cei doi elevi au dezvoltat abilități deosebite atât în cadrul proiectului „Lectura artei” 2017-2018, cât și la școală și în timpul liber.

„Proiectul interinstituțional „Lectura artei” este o inițiativă a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” și a avut ca scop principal organizarea unor activități tematice periodice în care să fie implicați elevi, studenți, cadre didactice, părinți, bunici cât și alți beneficiari ai comunității ieșene. Proiectul promovează dezvoltarea personalității elevilor, prin educație nonformală, cu accent pe abilitățile de comunicare, exprimare, relaționare și a simțului estetic”, au precizat reprezentanții Bibliotecii Gheorghe Asachi Iasi.

Invitații vernisajului vor fi: Prof. univ. dr. Eugenia Maria Pașca, directorul Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic de la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași si prof. psihopedagog Gabriela Vrabie, director adjunct la la Colegiul Tehnic ,,Ion Holban” Iaşi.

shares