Iasul face credite, Popa acuzat ca „nu stie sa aduca bani”

Sharing is caring!

Consiliul Judetean Iasi vrea sa modernizeze sase drumuri judetene prin credit de angajament. Asta in conditiile in care alte judete din Regiunea Nord-Est vor primi bani de la guvern pentru infrastructura. Consilierii judeteni arata cu degetul spre sef:  „Maricel Popa nu poate, nu stie sau nu vrea sa aduca bani in judet!” Consilierul judetean PMP, Alin Aivanoaei, sustine ca judetul nu primeste bani din cauza liderului slab.

Alin Aivanoaei, consilier judetean PMP: “Omul asta se minte si pe el si el crede ca a adus sute de milioane dar realmente lucrurile stau diferit, cu un lider slab la Iasi, Guvernul nu-si intoarce privirea spre Iasi. Pare un plan strategic de-al lui de a ne tine intr-un con de umbra in totalitate pe noi iesenii. Lucrurile stau blocate, eu nu inteleg care este scopul acestui presedinte de Consiliul Judetean de are aceasta abordare fata de ieseni”.

Aivanoaei sustine ca  imprumuturile pe care le face Popa anul acesta ne vor afecta in viitorul apropiat pe toti. Seful CJ face imprumuturi in timp ce judete mai mici din Regiunea Nord-Est primesc bani frumosi de la guvern.

“Faptul ca el nu reuseste sa atraga resursa financiara de la Guvernul Romaniei ci va pune presiune prin credite de angajament sa pregateasa anul electoral din 2020, e un deficit mare pe care judetul Iasi il va deconta in cel mai surt timp in urmatorii ani…In continuare cu acest lider la Consiliul Judetean si in continuare lider de partid, Iasul risca sa intre intr-un con de umbra din punctul de vedere al regiunii. Uitati-va langa judetul nostru cum Vasluiul are sume mai mari alocate, Suceava la fel, Neamt, nici nu mai vorbesc de Bacau”, a completat Aivanoaei.

Si  presedintele PNL Iasi, Marius Bodea, sustine ca Maricel Popa este „absolut nesemnificativ” la nivel national si din aceasta cauza judetul Iasi nu reuseste sa absoarba resurse de la guvern.

Marius Bodea, presedinte PNL Iasi: “Avem un presedinte PSD absolut nesemnificativ la nivel national. Alocari pe drumuri judetene: Iasul 9.9 milioane de lei, Bacaul 12.5 milioane de lei, Botosani 20.8 milioane de lei, mai mult decat dublu fata de Iasi, Neamt 15.02 milioane de lei, Vaslui 20.3 milioane de lei, Suceava 14.6 milioane de lei…Vreau sa retineti ca judetul Iasi are cea mai mare retea de drumuri dintre toate aceste judete”.   

 

 

shares