Iași | Iarna a luat ostatic orașul

Sharing is caring!

Iarna a luat ostatic Iasul iar nervii soferilor si ai pietonilor au fost intinsi la maxim azi. Autoritatile iesene sustin ca in oras comandamentul de iarna a fost activ toata noaptea si pe perioada intregii zile. Cu toate acestea, muntii de zapada de pe trotuare si strazile necuratate au fost dovada clara ca iarna ne-a invins la scor maxim.

A fost o adevarata aventura astazi sa parcurgi cu masina sau pe jos cateva sute de metri. Zapada parea ca detine total controlul iar gospodarii orasului, chiar daca au lucrat pe toate traseele, atât pe axele principale, cât și în cartiere, cu toate utilajele din dotare si cu sute de tone de material antiderapant nu au reusit sa tina piept urgiei albe.

Mai mulți angajați de la Compania de Transport Public au iesit la deszăpezire. Traficul îngreunat și mai multe incidente au dus la creșterea timpilor de așteptare în stații. Vremea nefavorabilă a dus și la blocaje în care au fost implicate mijloace de transport. În stația Pădurii, un vagon care circula spre Tătărași a rămas blocat timp de o oră, iar în zona Baza 3, un TIR a afectat circulația tramvaielor pe ambele sensuri, fiind trimis un utilaj al CTP Iași pentru deblocare.

Problemele legate de starea drumurilor din municipiu pot fi sesizate la numărul de telefon 0232.236.000. Pentru eventualele probleme apărute pe trotuare sau zone pietonale este disponibil numărul de le telefon al Salubris SA 0232.270.223. De asemenea, Dispeceratul Poliţiei Locale poate fi contactat la numărul de telefon 0232.232.099, la sediul din str. Bucium nr. 30 sau prin e-mail la adresa: politialocalais@yahoo.com.

„Echipele CTP Iași depun toate eforturile pentru a asigura circulația mijloacelor de transport, având în vedere condițiile de trafic îngreunate. Apelăm la înțelegerea călătorilor și îi asigurăm că facem tot ce este posibil pentru a menține circulația mijloacelor de transport, în condițiile date”, transmit reprezentanții companiei.

Pe Aeroportul Iași mai multe zboruri au fost anulate sau amânate din cauza viscolului.  Din cauza condițiilor meteo severe, pe Aeroportul Iași nicio cursă nu poate ateriza sau decola momentan.

Ninsorile abundente și vântul puternic fac imposibilă desfășurarea activităților aeroportuare.  Operațiunile de zbor au fost suspendate deocamdată, însă aeroportul rămâne deschis.

În momentul în care vremea va permite și se comunică reluarea curselor, toată tehnica din dotare va fi antrenată în procesul de deszăpezire a suprafețelor de mișcare.

Dacă aveți programate zboruri astăzi, vă recomandăm să țineți în permanență legătura cu operatorii aerieni.

shares