Iași: hartă nouă de transport public

Sharing is caring!

Compania de Transport public Iasi intentioneaza sa adapteze harta rețelei de transport public.  Aceasta va fi in concordanta cu  noile condiții de trafic și de încărcare pe anumite tronsoane. Obiectivul principal al CTP Iași este de a diminua considerabil timpii de urmărire, care, în prezent, sunt influențați, în cea mai mare măsură, de valorile de trafic din municipiu.

O nouă etapă în dezvoltarea și modernizarea transportului în comun va consta în regândirea traseelor, însă nu prin scurtare, ci prin ajustarea lor, pe criterii de eficacitate corect stabilite. Scopul final este de a obține trasee interconectate în mod coerent, în așa fel încât transbordarea călătorilor să poată fi realizată cât mai ușor, iar timpul de parcurgere a distanțelor să se reducă.

Noua hartă va fi realizată în așa fel încât traseele să creeze o legătură indispensabilă și cu viitoarele puncte intermodale din Iași, ce vor fi construite prin intermediul unui proiect finanțat din bugetul UE. De asemenea, se va urmări, în principal, și modul în care vor fi conectate punctele de interes prin intermediul traseelor.” se precizeaza in comunicatul CTP Iasi

În plus, vor fi luate în considerare și alte zone importante care nu se regăsesc, în prezent, pe niciun itinerariu exploatat de către CTP Iași.  Prin acest demers nu se urmărește obținerea unui profit, din punct de vedere financiar, mai precizeaza reprezentantii Companiei de Transport Public iasi.

shares