Iași | A crescut numărul accidentelor de muncă

Sharing is caring!

La noi în judeţ numărul accidentelor de muncă a crescut cu aproape 23 de procente in 2018 fata de 2017. Mai exact, anul trecut s-au înregistrat 210 accidente de muncă, comparativ cu acum doi ani când la ITM s-au înregistrat 163. Din fericire, cu toate că numărul de accidente a fost mai mare, numărul celor care au murit este mai mic în 2018.

Inspectorii de munca sustin ca cele mai multe accidente au fost accidente rutiere. Anul trecut s-au inregistrat trei accidente mortale. Pentru 2018 încă mai există 6 accidente de muncă în curs de cercetare de către inspectorii ITM. Unele victime au lucrat în domeniul construcţiilor şi au căzut de la înălţime iar altele au murit în urma unor accidente rutiere în timpul serviciului.

Un muncitor a murit la sfârşitul anului 2018, chiar înainte de Crăciun, într-un accident de maşină. Bărbatul, de 37 de ani, a murit pe loc, acesta fiind şoferul autoutilitarei în care se mai aflau alţi 5 muncitori. Un alt domeniu in care a crescut numarul accidentelor de munca este cel al constructiilor. Muncitorii, chiar daca au la dispozitie echipament de protectie, nu il poarta.

Analiza accidentelor de muncă a evidenţiat faptul că, din punctul de vedere al varstei,  persoanele între 50-60 de ani deţin ponderea cea mai mare, de 30 de procente, urmate de cei cu vârsta cuprinsă între 40-50 de ani. Un studiu arăta că România avea în 2017 cea mai mare rată a accidentelor mortale la locul de muncă din Uniunea Europeană, şapte la 100.000 de angajaţi.

shares