Iași | 27 de milioane de euro pentru Spitalul de Copii

Sharing is caring!

Consiliul Judeţean Iasi a semnat contractul de proiectare si executie pentru reabilitarea si modernizarea Spitalului de Copii „Sf. Maria”. Investitia va beneficia de o finantare record, de 27 milioane de euro, fonduri europene. In cadrul proiectului se va eficientiza termic cladirea spitalului.

„Un concept nou in care avem chiar si fibra optica in fiecare salon, avem instalatii de incalzire a apei, avem noutati, totodata racirea si pastrarea temperaturii prin pereti, o noutate pentru sistemul medical din Romania. Copiii fiind foarte sensibili, atunci nu vor fi acele climatizoare pe pereti, ci se va transmite in camera o temperatura constanta si uniforma.”, a declarat Maricel Popa, presedinte CJ Iasi.

Durata estimativa de finalizare a proiectul va fi de 48 de luni, iar garantia lucrarilor va avea un termen de 8 ani. Reabilitarea se va face fara ca actul medical sa fie intrerupt.

„Proiectul prevede totodata si lucrari de refacere a infrastructurii si avem in calculluat ca la Spitalul de Pediatrie sa va construi si un hotel pentru insotiorii pacientilor de 39 de camera. Vom avea in 3 ani un spital nou, un spital cu un alt concept, un spital modern care sa faca fata tuturor cerintelor.”, a completat Maricel Popa, presedinte CJ Iasi.

Spitalul de copii “Sf. Maria” este singura unitate medicala din zona Moldovei care asigura servicii unice pentru segmenul de varsta 0-18 ani si deserveste aproape 800 de mii de copii, poentiali pacienti.

shares