Iarba e mai verde acasă

Sharing is caring!

Sunteti acasa, in fata televizorului in aceasta vacanta scurta? Faceti parte din cei peste jumătate dintre români care au ales sa nu plece nicaieri în mini-vacanța de 1 mai. 20% se pregătesc de o ieșire la pădure, iar 15% sunt deja la munte. Litoralul românesc și City Break-urile completează clasamentul, fiecare însumând 6% dintre opțiuni, arată rezultatele unui sondaj recent.

Dintre cei care au optat să petreacă mini-vacanţa departe de casă, o treime au urcat la volanul mașinii personale, unul din zece români va fi pasager în mașinile prietenilor, 5% optează pentru tren și doar 2% călătoresc cu avionul. Dacă ordinea preferințelor pentru stațiunile de pe litoral este Mamaia, Vama Veche și Năvodari, pentru cei ramasi acasa, grătarul e sufletul petrecerii.

Micii nu lipsesc din meniu, astfel că peste jumătate dintre români vor pune mititei pe grătar şi în acest an. 45% vor completa cu carne de pui iar 39% vor pune pe grătar şi ceafă de porc.

Jumătate dintre români alocă 150 de lei petrecerilor de 1 mai, un sfert vor cheltui până la 300 de lei, 12% se vor apropia de 500 de lei, 5% până la 700 de lei și 6% vor depăși și acest prag. De altfel, peste jumătate dintre români afirmă că au același buget pentru 1 mai ca și anul trecut, iar un sfert chiar vor reduce din cheltuieli.

Sondajul a fost desfășurat online, în luna aprilie 2018, pe un eșantion de 1.575 de respondenți din toată țara.

shares