Hârlăul a intrat in normalitate

Orasul de 11.000 locuitori s-a aflat intr-un amplu proces de modernizare si reabilitare a retelelor de apa si canalizare, prevazute de Apa Vital in masterplanul zonal. Banii au venit sub forma unui grant de la Uniunea Europeana in care au fost extinse si rehabilitate retelele de distributie a apei si a sistemelor de canalizare in aglomerarile urbane Iasi, Targu Frumos, Harlau si Podu Iloaie.

Prezent in emisiunea la Pas prin judetele Moldovei, primarul Radu Curca a sustinut ca problemele cu apa s-au finalizat la Harlau.

“S-a rezolvat cu ajutorul fondurilor europene, in parteneriat cu Apa Vital Iasi. Am beneficiat de aceasta investitie. Nu stiu daca am avut noroc sau s-a preocupat cineva de aceasta investitie sa fie realizata la Harlau. Mai avem mici problem de extinderi retele apa si canalizare dar s-au finalizat si s-au facut inlocuiri de conducte de apa pentru ca erau retele foarte vechi de 30-50 ani. S-au facut extinderi pe 9 kilometri de canalizare, avem Parcovaciul cu canalizare. Si acolo mai avem zone unde trebuie sa mergem in continuare”, a declarat Radu Curca, primar Harlau.

Cu fonduri de la Guvern, strazile au intrat in process de asfaltare si modernizare fiind aduse la stadiul initial.

“Imi aduc aminte, eu am intrat interimar in 2016 inainte de alegeri si m-a prins exact atunci cand se derula invesitia in Harlau. Toate strazile din Harlau erau cu transee pe ele. Oamenii erau suparati, se inchidea apa, nu se stia, vana asta de unde o oprim, ramanea o strada fara apa. Si normal ca primeam telefoane, cand ieseam ma intrebau oamenii ce se intampla, eu le explicam ca se lucreaza. Nimeni nu credea ca se reface totul si se va adduce la forma initiala”, a completat primarul Harlaului.