Ghinionul unui moldovean. Ramas fara bani si pasaport a incercat sa treaca ilegal granita

Sharing is caring!

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au depistat un cetățean din R. Moldova care a încercat să iasă ilegal din România, deoarece îşi pierduse documentele şi intenţiona să se întoarcă acasă.

Azi dimineata, în jurul orei 03.30, un polițist de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni a observat, în zona adiacentă punctului, un barbat a cărui prezenţă în zonă nu era justificată.

Acesta a fost legitimat dar bărbatul nu deţinea documente asupra sa, fapt pentru care în vederea stabilirii identităţii şi continuării cercetărilor, a fost dus la sediul punctului.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că acesta este cetățeanul din R. Moldova P.D., în vârstă de 41 de ani.

Din cercetările efectuate şi din declaraţiile bărbatului, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că, în data de 10 iulie, acesta a intrat legal în România, pasager într-un autocar cu intenţia de a ajunge în Italia. Deoarece, în municipiul Iaşi, în urma unei altercaţii cu unul dintre şoferii autocarului, acesta din urma l-a dat jos din autocar, luându-i paşaportul şi suma de 250 euro, a considerat că singura posibilitate de a se întoarce în Republica Moldova este de a traversa înot râul Prut, încercând să iasă ilegal din România.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

În baza Acordului de Readmisie încheiat între România şi Republica Moldova, bărbatul va fi predat autorităţilor de frontieră ale statului vecin pentru continuarea cercetărilor.

 

shares