Galaţi | Porcii de la Rogojeni se eutanasiează

Sharing is caring!

Inspectorii sanitar-veterinari vor începe eutanasierea porcilor din satul Rogojeni, comuna Suceveni, unde a fost descoperit un focar de pestă porcină africană, a informat astazi Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă  Galaţi, întrunit în şedinţă extraordinară.

Potrivit  DSV Galaţi, focarul este la ferma unui crescător de animale, unde se aflau 12 porci adulţi şi 18 purceluşi. În momentul în care unul dintre porci s-a îmbolnăvit, fermierul a alertat inspectorii sanitar-veterinari care au venit şi au luat probe de sânge, însă, după câteva ore, animalul bolnav a murit.

În urma confirmării îmbolnăvirii cu virusul pestei porcine africane, în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi s-a luat decizia eutanasierii preventive a tuturor celor 85 de porci din localitate.Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi a decis şi interzicerea ieşirii din exploataţie a cărnii, a produselor din carne de porc, a furajelor, a ustensilelor şi a altor obiecte care pot transmite boala.” se arata in comunicatul DSV Galati.

În judeţul Galaţi, în afară de Rogojeni, alte focare de pestă porcină africană s-au mai confirmat la Tudor Vladimirescu, Suceveni, Vameş, Cavadineşti şi în extravilanul municipiului Galaţi.

shares