Galati | Arma letala de vanatoare gasita in casa unui barbat

Sharing is caring!

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, într-un dosar penal având ca obiect săvârșirea infracțiunii de nerespectare a regimului armelor și al munițiilor.

Cu această ocazie, la domiciliul unui bărbat, de 45 de ani, din comuna Liești, județul Galați, polițiștii au găsit o pușcă de vânătoare, calibrul 12, având seria ștearsă, armă letală supusă autorizării, precum și 22 de cartușe, calibrul 12, muniție letală, acestea fiind deținute fără drept de persoana în cauză.

Bărbatul le-a declarat polițiștilor că ar fi achiziționat arma de la un cetățean moldovean, în urmă cu trei ani, și în tot acest timp a păstrat-o la domiciliu, cunoscând că este supusă autorizării.

Acesta este cercetat acum sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectare a regimului armelor și al munițiilor, fiind reținut de polițiști, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, și urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Liești cu propunere de arestare preventivă.

shares