Fostii absolventi de la Cuza ii cer demisia lui Tudorel Toader

Sharing is caring!

Intr-o scrisoare piiublica initiata de organizatia civica Reset, peste 200 de fosti absolventi de la Cuza ii cer demisia lui Tudorel Toader din functia de rector dupa ce s-a pus in slujba unei coalitii care pune in pericol viitorul Romaniei in Uniunea Europeana.

„Domnule profesor Tudorel Toader, ne este greu să știm care este adevăratul motiv pentru care ați ales să vă puneți toate cunoștințele acumulate în timp în slujba unei coaliții care pune în pericol viitorul României în cadrul Uniunii Europene, dar și al siguranței noastre ca cetățeni și care zilnic, prin aproape orice decizie pe care o ia, asediază statul de drept și sistemul judiciar. În timpul mandatului dvs., țara noastră a primit cele mai aspre critici și chiar o rezoluție din partea Parlamentului European. Comisia Europeană a criticat vehement demersurile legislative în contextul Mecanismului de cooperare și verificare (MCV) și, cel mai recent, GRECO (organism al Consiliului Europei, la care am aderat în 1993!), a transmis cel mai dur raport primit vreodată de România de la mineriade încoace. Comisia de la Veneția (al cărei membru sunteți) a atras atenția asupra toxicității modificărilor codurilor penale pe care le-ați girat” se spune in scrisoarea deschisa. 

Fostii absolventi mai sustin ca demisia din functia de rector ar fi singurul gest de demnitate si respect.

„Noi, absolvenți mai vechi și mai noi ai Universității „Al. I. Cuza” din Iași, vă cerem în mod public demisia pentru prejudiciul de imagine pe care îl aduceți unui simbol al învățământului românesc, dar și un simbol pentru fiecare dintre noi în parte”, se mai spune in scrisoare.

shares