Festivalul Antic Tamasidava

Sharing is caring!

Bacaul se pregateste zilele acestea de sarbatoare. Festivalul Antic Tamasidava se va desfasura in acest week-end si va fi, de fapt, un moment autentic de istorie si civilizatie geto-dacica. Organizatorii, Asociatia Geto-Dacii din Moldova, asteapta musafiri din toate colturile tarii si promit un eveniment magic.

Festivalul va debuta în centrul oraşului, în Piața Tricolorului, cu o ceremonie de deschidere în care vor fi prezentate asociaţiile participante, după care va avea loc o paradă nocturna, cu torţe, pe traseul Statuia lui Ștefan cel Mare – Consiliul Județean – Primărie – Piața Tricolorului.

Prima seară a festivalului se va încheia prin organizarea unei ceremonii de aprindere a „Focului Sacru” în Piața Tricolorului.

Activităţile în următoarele două zile ale festivalului vor avea loc în Parcul Gherăiești, unde vor fi prezentați luptători daci, sarmaţi, celţi şi români; vor putea fi văzute scene de luptă între gladiatori, precum şi între luptători, prezentarea echipamentelor şi a armelor, a mașinăriilor de luptă antice – balistă şi scorpio. Vor fi prezentate ateliere de fierărie, pielărie, prelucrarea lemnului, coafură şi machiaj antic, de confecționare săgeţi, pictură, confecţionare bijuterii antice, țesut, fierărie, prelucrarea osului şi a lemnului, confecţionare veşminte antice.

shares