Emotii pentru pasagerii cursei Munchen – Iasi

Sharing is caring!

Un senzor s-a declansat la bordul aeronavei Blue Air indicand o problema cu trenul de aterizare. Avionul s-a plimbat conform procedurilor de zbor deasupra Iasului pana cand pilotii au avut certitudinea ca pot ateriza in conditii de siguranta. Cei 107 pasageri din avion nu au stiut despre ce este vorba si li s-a spus doar ca o masina se afla pe pista aeroportului.

“Eu am vazut avionul pe Internet facand o bucla. Nu stim ce s-a intamplat, au spus ca era ceva pe pista. Eu am o aplicatie, mi-a trimis-o fiica–mea si au facut o bucla”, a declarat Gheorghe Flutur, presedintele CJ Suceava, pasager in cursa de azi noapte.

Catalin Bulgariu, director Aeroport Iasi: „Avionul companiei Blue Air, care efectua ruta regulata Munchen – Iasi, a avut o problema cu senzorul privind trenul de aterizare fata al aeronavei in timpul zborului asupra Ungariei. Drept pentru care am declansat procedurile de urgenta astfel incat sa asiguram aterizarea in cele mai bune conditii a avionului. Procedura prevede ca avionul sa faca un zbor de exercitiu deasupra aeroportului, vine in aterizare, deschide trenul de aterizare dar nu aterizeaza, ramane la limita de vizibilitate de 30 de m inaltime, astfel incat echipele operationale sa verifice impreuna cu turnul de la nivelul solului, daca trenul de aterizare este in conditii bune este stabil si se poate ateriza. Acest exercitiu a decurs normal, trenul de aterizare s-a deschis absolut normal si atunci aeronava a venit la aterizare facand un ocol deasupra aerportului pentru a ateriza si a aterizat absolute normal.

La fata locului au fost trimise 10 autospeciale cu apa si spuma, 3 autospeciale pentru transportul victimelor, o autospeciala intensiva mobila, 1 echipaj de prim ajutor si o autospeciala de interventie pentru stins incendii.

Chiar ieri, la Aeroportul din Iasi, s-a desfasurat un exercitiu pentru a fi testate reactia autoritatilor si institutiilor.

shares