Emoții la nunta de aur

Sharing is caring!

Peste 340 de familii din municipiul Iaşi ,care în ultimul an au aniversat 50 de ani de căsătorie neîntreruptă, au fost invitate să participe, in aceasta dupa-amiaza la a XVI-a ediţie a Zilei Internaţionale a Familiei. 52 de familii au fost premiate cu câte 500 de lei de primarul Mihai Chirica.

In Parcul Expozitiei ne-a intampinat astazi o atmosfera aparte. Un fel de emotie amestecata cu recunostinta. 50 de ani de cuplu – cu bune, cu rele, cu suisuri si coborasuri, cu renuntari si momente de excelenta, cu copii, nepoti si stranepoti. O viata de om adunata intr-o diploma. O viata in doi in care unu plus unu face, de cele mai multe ori, tot unu. Am vrut sa aflam care este reteta.

Familiile invitate au participat si la o tombolă cu trei premii constând în câte o pereche de verighete din aur iar Cartea de onoare a Zilei Familiei a fost la dispozitia celor care au vrut lase un gand.

Reamintim că pe 23 septembrie 1993 Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite a adoptat o rezolutie prin care ziua de 15 mai se declara Ziua Internaţională a Familiei.În anul 1994, Guvernul României a decis marcarea acestui eveniment internaţional prin sărbătorirea la 15 mai a Zilei Familiei Române.

shares