Elevii navetisti pleaca de la ore, pentru a prinde autobuzul spre casa

Sharing is caring!

Tot mai multi elevi fac naveta pentru a ajunge la scoala. Multi dintre acestia sunt nevoiti sa plece de la ore pentru a nu pierde ultima cursa spre casa. O scoala din Pascani a fost nevoita sa scurteze programul elevilor in functie de orarul autobuzului.

„La anumite licee sa reduca pauzele si orele astfel incat copiii navetisti sa prinda ultima cursa. Nu stiu daca este o sultie definitive, pentru mine este una temporara. Exista la Pascani peste 1000 de copii navetisti la care s-a luat decizia sa nu mai faca  ultima ora, astfel incat sa prima cursa.”, a declarat Marian Serbescu, prefect Iasi.

Prefectul Iasului, Marian Serbescu solicita Inspectoratului Scolar Judetean o situatie a tuturor scolilor care intampina aceasta problema pentru a cauta o solutie pentru elevi.

„Avand in vedere ceea ce ne comunicati, vom solicita tuturor unitatilor scolare aceasta problema si va vom comunica si dumneavoastra. Nerealizarea ultimei ore de curs nu este o solutie, deci nu incurajam absolute deloc acest tip de comportament.”, a declarat prof. Mihaela Mariana Tura, Inspector Scolar General Adjunct ISJ Iasi.

Pentru ca elevii sa nu mai plece de la ore pentru a nu pierde ultimul mijloc de transport spre casa, prefectul Iasului solicita chiar si reorganizarea orarului mijloacelor de transport destinate acestora.

„Putem chema la masa discutiilor Consiliul Judetean si transportatorii judeteni si sa isi ordoneze orarul astfel incat sa poata lua si acesti copii. Mai mult decat atat se schimba ora si stiti, la ora 17:00 deja e noapte. Daca un copil nu a prins ultima cursa e o problema. De asta ma gandeam sa facem o situatie pe fiecare rand si chemam sa isi faca orarul de asa natura transportatorii.”, a declarat Marian Serbescu, prefect Iasi.

shares