Editura Didactică și Pedagogică a intrat în pâine

Sharing is caring!

Dupa decizia Curtii Constitutionale, publicata in Monitorul Oficial pe 31 mai 2018, in care se precizeaza ca reorganizarea Regiei Editurii Didactice si Pedagogice in societate pe actiuni este neconsitutionala, Guvernul a dat Ordonanta de urgenta pentru legalizarea statutului acesteia. Editura Didacatica si Pedagogica a devenit in martie singura editura responsabila cu realizarea manualelor scolare, prin votul decizional al Camerei Deputatilor.

EDP si-a desfasurat activitatea de realizare a manualelor scolare, chiar daca statutul legal al acesteia era incert dupa decizia CCR si a trimis 148.277 manuale de Geografie pentru clasa a VI-a.

Urmeaza ca saptamana viitoare sa fie transmise alte 148.277 manuale de Istorie pentru clasa a VI-a. De asemenea, se vor trimite si manualele de Religie pentru cultul romano-catolic: 2.171 exemplare in limba romana si 4.601 exemplare in limba maghiara, a mai comunicat Ministerul Educatiei.

In zilele urmatoare, pe site-ul manuale.edu.ro, vor fi publicate, pentru a fi alese de profesori, cele doua variante in care se vor tipari fiecare dintre manualele pentru Limba si literatura romana (cl. a VI-a), Religie – cultul ortodox (cl. a VI-a), Biologie (cl. a VI-a), Matematica (cl. a VI-a), Fizica (cl. a VI-a), precum si cele trei variante in care vor fi tiparite manualele pentru Informatica si TIC (cl. a VI-a).

shares