E oficial. Băncile sunt în avantaj

Sharing is caring!

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, critică atitudinea băncilor care susţin că sunt parteneri cu mediul de afaceri, el spunând că instituţiile financiare vor fi „cu adevărat parteneri” atunci când efectiv vor relaxa foarte mult condiţiile” şi că deocamdată băncile îşi plasează „cât mai avantajos finanţele”.

”Tot timpul aud şi băncile care sunt partenere cu mediul economic… Nu. Băncile vor fi partenere când efectiv vor relaxa foarte mult condiţiile de finanţare în piaţă. Atunci vor deveni cu adevărat parteneri. Până una-alta sunt finanţatori care plaseaza într-un mod cât mai avantajos pentru ele finanţele disponibile”, a spus Teodorovici.
Comentariile ministrului vin in conditiile in care anul 2018 este plin de provocări pentru sistemul bancar românesc. O întreagă serie de directive şi reglementări internaţionale intră anul acesta în vigoare solicitând mai mulţi bani din partea acţionarilor pentru a asigura lichiditatea băncilor.

Va reamintim faptul ca, in tara noastra, din 37 de bănci înregistrate oficial în ultimul raport BNR, anul acesta vor rămâne doar 32 în peisajul bancar. Alte patru bănci universale şi două de nişă îşi vor defini anul acesta strategia, urmând ca în viitorul apropiat să se vândă sau să se închidă.

shares