Dumitru Oprea: „Guvernul liberal face paşi concreţi pentru Autostrada Unirii!”

Sharing is caring!

O mare piedică în dezvoltarea Iaşului şi a întregii Moldove o constituie lipsa infrastructurii rutiere. Acest lucru a unit societatea civilă în jurul unui proiect major: Autostrada Ungheni-Iaşi-Tg. Mureş.

Acum este rândul politicienilor să îi dea viaţă!An de an, pe 24 ianuarie, la Iaşi, s-au revărsat promisiuni lipsite de acoperire din partea guvernanţilor pesedişti care, din păcate, au condus România în cea mai mare parte de timp după Decembrie 1989.

La 100 de ani de la Marea Unire, regiunile istorice ale României încă sunt separate din punctul de vedere al infrastructurii. A fost ca o condamnare a Moldovei să rămână pe loc, o condamnare la sărăcie!

Anul acesta, preşedintele Klaus Iohannis împreună cu guvernul liberal şi-au asumat proiectul autostrăzii. Decizia de a prelua responsabilitatea construcţiei Autostrăzii de către Ministerul Transporturilor de la Comisia Naţională de Prognoză, înlăturând şi fantoma „parteneriatului public-privat“, lansată de pesedişti, este esenţială pentru absorbţia fondurilor europene!

Comisia Europeană ne arată de ani de zile că sunt bani pentru studii de fezabilitate şi pentru realizarea proiectului, inclusiv în viitoarea programare bugetară. Numai Dragnea şi Vâlcov visau la „marii investitori“ care să construiască în locul statului român!

În realizarea autostrăzii A8, care va lega Iaşul de restul ţării, va conta foarte mult colaborarea cu cetăţenii şi asociaţiile care militează pentru autostradă. Acesta este parteneriatul de care avem nevoie: statul român şi asociaţiile civice să lucreze pentru a identifica soluţiile optime!

Deja parteneriatul dintre societatea civilă, ministrul Transporturilor şi preşedintele Comisiei de Transporturi din Camera Deputaţilor funcţionează şi dă rezultate cu sprijinul premierului Orban! Asta, pentru că PNL vine permanent cu soluţii la problemele urgente ale ţării!

shares