Drumul European a luat 4 vieţi

Sharing is caring!

Ieri, Drumul European care străbate județul Iași și-a luat din nou tributul: patru morți în două accidente teribile. Europeana, cu câte o bandă și jumătate pe sens, a lăsat orfani copii, soți și soții, nepoți.

Accidentul de la Leţcani a avut loc înainte de ora 10. Soferul de 66 de ani, din Piatra Neamţ, al unui autoturism Ford în care se mai aflau o femeie de 35 de ani, din Bodeşti, cât şi un alt bărbat rămas neidentificat deocamdata, a pătruns pe contrasens, unde a atins un Mercedes cu volan pe dreapta, apoi maşina a fost lovită puternic lateral de un Audi, condus de un cetăţean canadian de 57 de ani.

Din primele cercetari, se pare că Ford-ul, care „zbura“ la propriu către Iaşi cu viteză mare, a derapat pe fondul unui carosabil umed, a intrat pe contrasens, a lovit aripa Mercedes-ului, s-a răsucit şi a fost lovit în lateral de Audi. Practic, pasagerii din Ford nu au avut nicio şansă de supravieţuire şi au murit pe loc, cu toate manevrele de resuscitare realizate de medicii SMURD.

A doua tragedie s-a intamplat în jurul orei 15, şi a adus din nou codul roşu pentru autorităţi. Şoferul unui autoturism Renault aproape nou, Emanuel Mitric, în vârstă de 28 de ani, circula cu viteză către Târgu Frumos şi când a urcat rampa dinspre Sârca către Bălţaţi, a pătruns pe sensul opus, unde a lovit uşor un microbuz. Dupa câteva sute de metri a frânat, tot pe sensul opus de mers, însă a fost lovit de un autocar care circula către Iaşi. Mircobuzul care circula pe ruta Botoşani – Iaşi, în care se aflau 20 de pasageri, a fost avariat în partea din faţă, iar autocarul care circula pe traseul Spania – Republica Moldova, în care se aflau 15 pasageri, dintre care doi minori, plus şoferul, a dărâmat gardul unei livezi şi s-a oprit între copaci.

Şoferul din Renault a murit pe loc. Bărbatul era vicepreşedinte la nivel naţional al tineretului PMP şi consilier local în Rădăuţi. Dumnezeu sa-i odihneasca in pace!

shares