Drumarii sunt la Iași | Autostrada, nici măcar pe hartie

Sharing is caring!

Zilele acestea are loc la Iasi Congresul National de Drumuri si Poduri din Romania, o intalnire care reuneste 800 de participanti din toata tara. Intalnirea are un motto cel putin paradoxal „Un pas pentru drumuri sustenabile” , asta in conditiile in care Moldova nu are autostrada iar reprezentantii societatii civile s-au saturat de promisiunile nefondate ale autoritatilor centrale.  Astazi, au iesit din nou in strada. Deloc intamplator, chiar vis-a-vis de Casa Patrata, in coasta Congresului.

Reprezentantii asociatiilor care se lupta asiduu pentru autostrada Moldovei sunt revoltati ca intalnirea drumarilor se intampla in regiunea in care nu numai ca nu exista o autostrada, dar autoritatile centrale se contrazic in discursuri si promisiuni. Protestatarii considera congresul o sfidare la adresa noastra, a tuturor.

Oamenii spun ca proiectul autostrazii A8, Ungheni – Iasi -Tg. Mures, a fost trecut deja la capitolul „diverse”.

În replica, Seful CNAIR, Narcis Neaga, a incercat sa ne explice astazi, vizibil incurcat de intrebarile  jurnalistilor, ca ceea ce s-a promis reprezentantilor societatii civile, atunci cand au fost la Bucuresti, ramane in picioare. E nevoie, insa, de atatea studii ca nici nu le mai stim numarul.

shares