Donează sânge! Fiecare picatură contează!

Sharing is caring!

Cu ocazia „Zilei Internaționale a Donatorului de Sânge”, ieșenii sunt invitați să ajute un om să se facă bine sau să trăiască, participând la prima ediție a evenimentului „Gala Donatorului de Sânge – Ediția 2018”. Aceasta va avea loc joia aceasta, pe 14 iunie, începând cu ora 15.00, la Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” Iași.

Potrivit organizatorilor, Serviciul Voluntar de Ambulanță – Asociația Ambulanța Life în parteneriat cu DSP Iași și Primăria Municipiului Iași, în cadrul evenimentului
vor fi răsplătiți 100 de ieșeni care de-a lungul timpului au donat consecutiv, astfel încât pot primi chiar titulatura de „Donator Veteran”. Premiile constă în vouchere de cumpărături, diplomă, medalie și alte surprize.

Lipsa donatorilor de sânge a devenit o problemă constantă a Centrului Regional de Transfuzii Sanguine (CRTS) Iaşi şi, implicit, a spitalelor ieşene, mai ales acum, când se apropie perioada vacanţelor şi a concediilor.

Seviciul Voluntar de Ambulanţă Iaşi a sustinut, inca de la infiintare, prin campanii de informare si mobilizare donarea de sange. Timpul alocat unei persoane pentru donare la Centrul de Transfuzii este de aproximativ o oră jumătate, de la înregistrare până la procesul propriu-zis, iar cantitatea de sânge extrasă este de 450 de mililitri.

shares