Doi ieseni in stare grava din cauza leptospirozei

Sharing is caring!

Creste numarul pacientilor infectati cu leptospiroza. Doi barbati se afla, in prezent, sub tratament, dupa ce au fost diagnosticati cu infectia care poate duce la deces.

Este vorba despre doi pacienti, de 29 si 64 de ani, ambii din Iasi, care au ajuns la Spitalul I. C. Parhon in stare critica si cu insuficienta renala acuta. Cei doi bolnavi au stat acasa mai bine de o saptamana, cu dureri si febra si abia cand au vazut ca pielea li se coloreaza in galben, au cerut ajutorul medicilor.

Cel putin 20 de cazuri de imbolnavire cu leptospiroza au fost tratate la Parhon in ultimele doua luni. Medicii spun ca simplul contact cu materiile fecale ale soarecilor sau sobolanilor poate fi fatal pentru oameni.

Leptospiroza se manifesta prin febra, intoxicatie, cefalee, dureri musculare si daca nu este tratata la timp, poate duce la insuficienta cardiaca sau respiratorie.

Medicii recomanda celor care lucreaza pe strazi sau la spatii verzi sa poarte manusi si sa fie echipati corespunzator, pentru a evita contactarea virusilor si parazitilor din spatii insalubre.

Conf. dr, Ionut Nistor, nefrolog Spitalul I. C. Parhon: „Cele doua cazuri sunt grave, sunt cu tulburari de coagulare, cu afectare hepatica si afectare renala. Speram ca, dupa tratament cu antibiotic, evolutia sa fie favorabila. Din pacate, pentru ambele cazuri, viata lor este in pericol si a fost pusa in pericol de aceasta infectie transmisa de la animale, de la soareci si sobolani„.

shares