Dezvoltare urbană – Smart City District

Sharing is caring!

Primarul Mihai Chirica a semnat ieri un contract cu Centrul Consultativ European pentru Investiţii al Băncii Europene de Investiţii în vederea dezvoltării integrate a unui ‘cartier inteligent’ în jurul zonei propuse pentru construcţia Spitalului Regional de Urgenţă. Potrivit unui comunicat al Primăriei Iaşi, contractul vizează realizarea unui proiect de dezvoltare urbană, Smart City District, care să maximizeze impactul potenţial în zona înconjurătoare a investiţiei planificate pentru construirea Spitalului Regional de Urgenţă.

‘‘Este un moment foarte important pentru noi, fiindcă deschide un nou orizont pentru dezvoltarea Iaşiului şi suntem foarte onoraţi şi încrezători că acest orizont apare sub auspiciile Comisiei Europene şi ale BEI. Sprijinul pentru Spitalul Regional de Urgenţă şi pentru acest proiect de consultanţă vor însemna pentru Iaşi un sprijin şi un motor de dezvoltare pentru următorii cel puţin 10-15 ani’’, a declarat Chirica, citat în comunicat.

Primarul a spus că iniţiativa Smart City District este în strânsă corelaţie cu proiectul Spitalului Regional de Urgenţă. Conform municipalitatii, în acest fel devine indispensabilă consultanţa de specialitate pentru a evalua nevoile şi potenţialul oraşului pentru o specializare inteligentă şi soluţii Smart City, precum şi pentru a dezvolta o concepţie urbană inteligentă şi un plan urbanistic detaliat pentru dezvoltarea integrată a unui ‘cartier inteligent’ în jurul zonei propuse pentru construcţia Spitalului Regional de Urgenţă.

shares