Dezvelirea statuii regelui Ferdinand, moment de sărbătoare

Sharing is caring!

Sarbatorile de Iarna au debutat la Iasi cu dezvelirea statuii Regelui Ferdinand I. Momentul a avut loc in cadru solemn in fata Primariei Iasi, in prezenta Majestatii Sale Margareta, Custodele Coroanei regale romane, alaturi de Alteta Sa Regala Principele Radu si Alteta Sa Regala Principesa Sofia.

„Suntem recunoscatori si celor care au continuat mesajul pe care Regele Ferdinand l-a lasat pentru noi romanii si suntem recunoscatori si celor care in zilele noastre isi amintesc cu recunostinta de ceea ce ei au facut. Multumim Majestatii Sale Margareta, Custodele Coroanei romane, impreuna cu Casa Regala a Romaniei, pentru frumosul gest pe care l-au facut, ca impreuna sa facem acest lucru si practic din aceasta zi sa deschidem festivitatile pentru Ziua Nationala a Romaniei.„, a declarat Mihai Chirica, primarul Municipiului Iasi.

Evenimentul a fost precedat de o slujba in memoria Regelui Ferdinand I si a Reginei Maria.

Statuia a pornit sa zicem dintr-un proiect mai mare legat de Centenarul Romaniei, este sculpata de sculptorul iesean Constantin Crenganis, a fost pusa pe soclu in cursul acestui an, a fost inaugurata intr-o modalitate foarte festiva astazi si reprezinta simbolul renasterii Romaniei acum 100 de ani de zile, cand am facut Romania cea Mare si credem noi ca va trebui sa continuam in aceeasi maniera.”, a adaugat Mihai Chirica.

De Ziua Nationala a Romaniei, cei trei membri ai familiei regale s-au aflat la Iasi si au luat parte la ceremoniile organizate in fata Palatului Culturii.  

shares