De unde sunt cadrele medicale infectate cu coronavirus la Iasi

Sharing is caring!

Iasul are 3 cadre medicale infectate cu coronavirus. Daca situatia medicului Miron de la Institutul Regional de Oncologie a fost relatat de mass media, celelalte doua cazuri nu erau cunoscute pana acum.

Intr-un comunicat de presa, Directia de Sanatate Publica Iasi precizeaza ca, „al doilea cadru medical este angajat al Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii Sf. Maria Iasi care, venind dintr-o deplasare in străinătate, s-a izolat la domiciliu. In urma apariţiei simptomelor specifice a solicitat testarea pentru COVID-19. Nu a avut contacte in cadrul Spitalului”.

Cel de-al treilea caz este angajat al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta „Sf. Spiridon” – Sectia de Gastroenterologie, contact al unui pacient transferat de la Suceava, declarat pozitiv ulterior internării.

Astazi, Tele M a luat legatura atat cu Diana Cimpoesu, coordonator UPU SMURD, cat si cu managerul unitatii, Ioan Barliba. In momentul cand reporterii nostri au discutat cu cei doi, nici un cadru medical nu era pozitiv.

„Toţi contactii acestui cadru medical sunt izolaţi si testele in curs de realizare. Mai precizam ca pentru situaţia de la Secţia de Gastroenterologie au fost prelevate un număr de 59 de probe, dintre care 52 au rezultat negative, iar 6 probe sunt lucru. De asemenea sunt in curs de prelevare un număr de 13 probe. Toti contacții stabiliți prin ancheta epidemiologica sunt izolaţi”, a anuntat DSP Iasi.

shares