De azi au inceput oficial lucrarile la Spitalul Sf. Maria

Sharing is caring!

Astazi a fost semnat ordinul de incepere a lucrarilor de consolidare si modernizare a cladirii Spitalului de Copii Sf. Maria din Iasi. Lucrarile sunt programate sa dureze 4 ani. Investitia se ridica la o valoare de 27 milioane de euro, din care 6 milioane reprezinta contributia Consiliului Judetean.

Maricel Popa, presedintele CJ Iasi: „Astazi am semnat ordinul pentru reabilitarea Spitalului de Copii Sf. Maria, cel mai mare spital de pediatrie din Moldova, al doilea pe tara. Contractul are in vedere schimbarea tuturor instalatiilor, reabilitarea planseelor de jos si deasupra, de la subsol, nu s-au mai realizat lucrari de amploare din anii 70. Aici nu era prevazut la subsol punctul de inghet, de multe ori inghetau conductele si erau foarte multe probleme mai ales pe timp de iarna. Avem in vedere si reabilitarea pentru salile de operatie, totodata vrem sa schimbam si repartiile de climatizare, se vor schimba instalatiile de climatizare, fluide”.

Managerul spitalului, Corneliu Mihai spera ca lucrarile sa se desfasoare fara intreruperea actului medical. Acesta vrea ca la incheierea mandatului interimar sa aduca unitatea pe profit.

Corneliu Mihai, manager spital: „Este un obiectiv de importanta deosebita pentru Iasi si pentru intreaga Moldova. Eu sunt multumit, ca in prima luna, asa cum a zis si domnul presedinte, am recuperat deficitul de 6 miliarde asa cum am obtinut in primul semestru si am obtinut in plus 3 miliarde, deci 9 miliarde recuperare, veniturile au crescut cu 9 miliarde”.

Acesta este primul proiect de amploare facut la Spitalul de Copii. De cand a fost construita unitatea medicala, aceasta nu a beneficiat niciodata de reparatii.

shares