Cum a contribuit Biserica Ortodoxă la realizarea Unirii?

Asociația ”Universul Prieteniei” continua seria conferințelor dedicate Centenarului Marii Uniri cu cea de miercuri, care va avea loc în sala Ștefan Procopiu de la Palatul Culturii din Iași, cu începe de la ora 17:00.

A doua conferinţă, cu tema „Contribuţia Bisericii Ortodoxe Române la realizarea Unirii de la 1 Decembrie 1918” va fi susţinută de pr. prof. univ. dr. Ion Vicovan- decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” Iaşi. Pr. prof. univ. dr. Ion Vicovan s-a născut la data de 22 ianuarie 1960, în localitatea Capu Câmpului, judeţul Suceava. A urmat cursurile Seminarului Teologic de la Mănăstirea Neamţ, ale Institutului Teologic de Grad Universitar din Bucureşti şi cele de doctorat, Secţia istorică – Specializarea principală Istoria Bisericii Ortodoxe Române.

În prezent, este profesor în cadrul Facultăţii de Teologie Ortodoxă – disciplina Istoria Bisericii Ortodoxe Române.
Organizează numeroase conferinţe şi simpozioane la care participă activ, este implicat în granturi de cercetare, desfăşurând şi o activitate liturgică, pastoral-misionară şi filantropică.

A primit mai multe premii şi distincţii, între care şi „Crucea Moldavă” – cea mai înaltă distincţie conferită de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, acordată de Prea Fericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.